8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Başkent Üniversitesi'nde Kutlandı

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Başkent Üniversitesi’nde 10 güne yayılan etkinlikler çerçevesinde her biri kendi alanlarında saygın başarılar elde etmiş kadınların ilham veren öyküleriyle geçti.

Kadın istihdamı konusunda birinciliği yıllardır elden bırakmayan ve yüzde 66 kadın çalışanıyla kadının en çok temsil edildiği kurumlar arasında gelen Başkent Üniversitesi bu yıl da 8 Mart Kadınlar gününü tek bir güne sığdırmadı ve 10 güne yayılan etkinliklerle ele aldı.

Sanatçı Derya Alabora, milli yüzücü Nida Eliz Üstündağ, Kadın Avrupa Bilardo Şampiyonu Eylül Kibaroğlu, Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç ve yönetmen Canan Evcimen’in yanı sıra milli buz pateni sporcusu Elif Erdem, milli sporcu Esra Kürkçü, Prof. Dr. Aksu Bora, Yazar Reyhan Saygın ve İlknur Üstün de kadınlar haftası kapsamında çeşitli etkinlikler ile Başkent Üniversitesi’nde öğrencilerle bir araya geldi.

5-14 Mart 2018 tarihleri arasında düzenlenen etkinliklerde gazeteci, sanatçı, sporcu ve akademisyen kadınlar Başkent Üniversitesi’nde ilham veren başarı hikayelerini anlatırken aynı zamanda kadın sorunları ve çözüm yollarını da masaya yatırdılar.

Etkinlikler kapsamında Psikolojiye Yön Veren Kadınlar Sergisi ve Cinselliğe Kavramsal Bakış Paneli ile Pınar Ayhan’ın gerçekleştirdiği Ezgisi olan Hikayeler, Hikayesi olan Kadınlar adlı müzikli belgesel de Başkent Üniversitesi’nde hayat buldu. Ayrıca Başkent Üniversitesi iş birliğiyle Kanal B ve Radyo Başkent’te Kadınlar Haftası Özel Yayınları gerçekleştirildi.