Başkent'te Kadınlar Haftası III

Başkent Üniversitesi’nde öne çıkan değerlerinden biri olan toplumsal cinsiyet eşitliği konusuna dikkat çekmek, toplumsal duyarlılığı ve farkındalığı artırmak amacıyla 2018-2019 Akademik yılı Bahar döneminde “Başkent’te Kadınlar Haftası III” adı altında yine bir dizi etkinlik düzenleniyor. Kadın istihdamı konusunda birinciliği yıllardır elden bırakmayan ve yüzde 66 kadın çalışanıyla kadının en çok temsil edildiği kurumlar arasında gelen Başkent Üniversitesi bu yıl da 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü tek bir güne sığdırmıyor ve 4 Mart- 11 Mart tarihlerine yayılan etkinliklerle ele alıyor.

Süslü Kadınlar Bisiklet Turu’nu Başlatan Sema Gür’ün anlatımı ile başlayan hafta, Toplumsal Cinsiyet Çalışmalarında Güncel Tartışmalar Paneli ile devam ediyor. Farkındalık Korosu Dinletisi ve Master Class (Zumba – Free Style Combat – Yoga) ve Aikido eğitiminin de yer aldığı hafta, 8 Mart’ta Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Başkanı Prof. Dr. Gaye Erbatur ve Barolar Birliği Genel Sekreteri Av. Sabiha Tekin’i Dünya Kadınlar Günü Panelinde bir araya getiriyor. İki gün süren Kadın Girişimciliğine Destek Eğitimi de yer alan hafta, 11 Mart Pazartesi günüCinsiyetlendirilmiş Flört Şiddeti Paneli ile sona eriyor.