Özden Toker ile Kadınlar Günü

Başkent Üniversitesi Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü (BÜKİK) ve Toplumsal Cinsiyet Araştırmaları Merkezi (TOCAM) tarafından düzenlenen 8 Mart Kadınlar Haftası etkinlikleri kapsamında İsmet İnönü’nün kızı İnönü Vakfı Başkanı Özden Toker öğrencilerle bir araya geldi.

Mart 2020 tarihinde gerçekleşen “Ailemizden Anılar” adlı panelde İletişim Fakültesi Radyo TV Sinema Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hale Künüçen’in sorularını yanıtlayan Özden Toker, öğrencilerle buluşmaktan büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Başkent Üniversitesi Kurucu Rektörü ve Yönetim Üst Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Haberal tarafından karşılanan Özden Toker, panelden önce Başkent Üniversitesi İletişim Tasarım Bölümü tarafından hazırlanan Türkiye’nin Kadınları adlı afiş sergisini gezdi. Sergide annesi Mevhibe İnönü’den esinlenilerek hazırlanan afişi dikkatle inceleyen Toker, emeği geçenleri tebrik etti.

Atatürk’ü görmüş ve tanımış olmanın kendisi için büyük bir mutluluk olduğunu ifade eden Toker, Cumhuriyetin ilk yıllarına dair anılarını aktardı. Atatürk ve İnönü arasındaki ilişkiyi ve dönemin özelliklerini anlatan Toker, Cumhuriyetin imkânsızlıklar içinde kurulduğunu ifade etti. Panel sonunda öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Toker’e daha sonra Prof. Dr. Mehmet Haberal tarafından günün anısına hediyeler takdim edildi.