7 Mart 2017 Salı günü saat 13.00’te, İletişim Fakültesi ve BÜKİK ortak çalışması olan Toplumsal Cinsiyet Farkındalık Atölyesi düzenlendi. Başkent Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Yrd. Doç. Dr. Ceyda Kuloğlu “Toplumsal Cinsiyet Üzerine Temel Kavramlar”, İletişim Fakültesi Öğr. Gör. Dr. Lale Şıvgın Dündar “Haber Nesnesi Olarak Kadın Bedeni” başlıklı sunumlarının ardından, Başkent “He for She” Öğrenci Topluluğu ile Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmler Festivali ile Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneği Kurucusu Halime Güner’in de katıldığı ve Avni Akyol Konferans Salonu’nda gerçekleşti. Atölyede cinsiyet ayrımcılığında dil kullanımın önemi, medyada kadın vücudunun gösterimleri ile haberin ilişkisi ele alındı. Öğrencilerin sorularıyla da yoğun ilgi gösterdiği Atölye, toplumsal cinsiyet farkındalığı konusunda kritik konuları ele aldı.

You must be logged in to post a comment.